Ingrediente
- 150-175 g făină albă
- 5 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 praf sare
- 1 lingură ulei
- apă caldă
- 200 g telemea de vacă
- 50 g salam feliat Cris-Tim
- 100-150 g cașcaval Delaco
- 1-2 ouă
- suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
- 400 g ciuperci Champignon (am folosit ciuperci conservate, la cutie)
Mod de preparare
Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă.
Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă.
După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la dospit 15-20 minute.
Se împarte în 2 părți egale, se întind foi relativ subțiri și se pun în tăvile unse în prealabil cu ulei.
Pentru Pizza cu brânză „Due Formagi”:
Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.
Pentru Pizza cu salam:
Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 50 g salam feliat Cris-Tim tăiat fâșii, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.
În prealabil se încinge bine cuptorul. Se pun tăvițele cu pizza la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când sunt gata se scot și se picură pe deasupra încă puțin suc de roșii, cât este încă fierbinte.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|