Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp de 2-3 minute, până ce se absoarbe total în masa aluatului, devenit elastic și nelipicios.
Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute, până ce își dublează volumul.
Cât timp crește aluatul, se pregătește sosul din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, oregano, busuioc, boia de ardei și usturoi pisat.
Se răzuiește cașcavalul și se feliază subțire roșia.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, se întinde o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime și se pune în tava de copt, unsă în prealabil cu ulei.
Se unge foaia de aluat cu sos de roșii, se presară 1/3 din cașcavalul răzuit, după care se pun: feliile de mușchi (șuncă) și de pastramă (salam), măslinele și feliile de roșie.
Se adaugă restul de cașcaval răzuit, se stropește pizza cu două-trei linguri de sos de roșii și se presară oregano.
Se dă tava cu pizza la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 minute, până ce se topește cașcavalul și se rumenește ușor.
Se scoate din cuptor, se porționează imediat și se servește.