Ingrediente
- Pentru blat:
- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 25 g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei de masline
- Sare
- Zahar
- Pentru continut:
- 300 g sunca
- 1 conserva de porumb
- 1 conserva mare de ciuperci sau 250 g ciuperci proaspete
- 1 gogosar rosu (cel rosu e mai carnos)
- 4 pungi de mozzarella (nu stiu sigur ce cantitate are una cred ca 125 g)
- 5 linguri de parmezan ras
- Cateva masline
- 12 ardei iuti
- Pentru sos:
- 200 ml pasta de rosii (bulionul nu e asa bun ca e subtire)
- 4 linguri ulei de masline
- O lingura oregano
Mod de preparare
Punem drojdia intr-un pahar cu putina apa calduta si un varf de zahar si lasam la dospit 5-10 min. Daca apa e rece sau prea fierbinte nu mai dospeste. Framantam faina cu sarea, apa si uleiul si adaugam drojdia dospita si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Lasam la dospit 45 de minute acoperit si la un loc caldut.
Intre timp taiem sunca, ciupercile, mozzarella, gogosarul, ardeiu iute rondele suptiri si facem sosul, amestecam pasta de rosi cu uleiul si oregano.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem foarte suotire, il pune in tava, il ungem cu sos si punem un dtrat de sunca, ciuperci, gogosar, porumb, ardeiul iute, mozzarela, masline si presaram parmezan.
Pizza e mult mai delicioasa daca punem multe felii foarte subtiri de sunca decat daca punem putine felii si groase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa picanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|