Pizza de Halloween

Postat de mirela0911 in Pizza
26 Oct 2016 | 2933 vizualizari
Pizza de Halloween

Le-am spus copiilor de provocarea de pe bucataras de Halloween si au fost tare incantati ca isi pot pune imaginatia la treaba. Si-au luat munca in serios :))) (nu am stat nici eu deoparte) si a iesit ce a iesit! Si cu ce pofta au mancat rezultatul final! :D

Ingrediente

Pt. blat:

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • apa cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pt. pizza
  • salam, sunca
  • ciuperci
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • cascaval
  • imaginatie

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga uleiul si apa calduta putin cate putin pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si seframanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios.

Se iau doua bucati mici si se intind in forma rotunda. Se aseaza in tava cuptorului si se ung cu sos de pizza. Salamul se taie felii, ardeiul fasii, ciupercile se taie felii, sau in functie de cum cer copiii, etc. In acest moment au intrat copiii in actiune si au decorat pizza fiecare dupa imaginatia lui.

Pentru pizza cea mare am taiat felii subtiri ciupercile si am creat panza de paianjen, iar cei doi paianjeni i-am facut din masline.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se coace. Se scoate, se taie felii, se ung cu ketchup de casa si se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de Halloween" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

Postat de Lia1

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 22:14
Oooo! De bau, bau deci! :S arata grozav! Creativi copilasii tai! Bravo! le dau nota 20!
la 26.10.2016, 22:16
Si gustoasa si de Hallowen
la 26.10.2016, 22:16
la 26.10.2016, 22:27
Rux, tare incantati au fost cand i-am pus la "treaba"! Multumesc, le transmit!
la 26.10.2016, 22:27
Asa e, Rahela!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking