Ingrediente
- aluat
- 300 g faina
- 2 lg ulei
- 1/2 ltg otet
- 15 g drojdie
- 50 ml apa calduta
- 1 lgt zahar
- un praf de sare
- apa calduta cat cuprinde
umplutura:
- 100 gr sunca din piept de pui
- 100 gr salam Fuet
- slanina
- 100 gr ciuperci
- 200 gr cascaval ras
- 100 gr mozzarella
- ketchup dulce, facut in casa
- amestec de ierburi italienesti Delik'At
Mod de preparare
Asezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura. Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina. Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se transforma intr-o maia. Lasi sa dospeasca 10 minute si apoi framanti. Adaugi uleiul, otetul si sarea framantand in continuare. Torni cate putina apa, astfel incat sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de mana, putin moale. Lasi sa se odihneasca 15 minute apoi il intinzi in foaie de cca 5 mm grosime si il asezi in tava, lasand sa depaseasca usor marginile tavii.
Montare
Ungi aluatul cu ketchup si asezi ingredientele uniform peste aluat. Bilutele de mozzarella le tavalesti bine prin ierburile italienesti si le asezi peste restul ingredientelor, dar si pe marginea tavii , sub forma de coroana. Aduci apoi marginile aluatului peste mozzarella si ungi cu ketchup.
Dai la cuptor pentru 30 de minute si apoi servesti alaturi de cei dragi.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Delik'at (a)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|