Pizza la capac

Postat de katty in Pizza
5 Sep 2021 | 2090 vizualizari
Pizza la capac

Retete de suflet Din ingredientele acestea ies 2 bucati pizza coapte in vas de aproximativ 20-22 cm. Eu am avut o cratita cu diametru mai mare si am facut una singura, insa a fost destul de groasa si mai  greu de copt.

Ingrediente

  • Blat:
    • 250 gr faina alba
    • 160 ml apa calduta
    • sare
    • 1/2 lingurita zahar
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingura ulei de masline
    • oregano uscat
    Topping:
    • 300 gr ciuperci champignon brune proaspete
    • 1 lingurita ulei de masline
    • sare
    • piper negru macinat
    • rozmarin verde
    • 150 gr crema de branza
    • 2 oua
    • ulei pentru uns forma

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca.

Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le feliem.

Intr-o tigaie punem uleiul, ciupercile feliate si acoperim cu un capac.Cand incep sa lase zeama dam capacul jos, adaugam sare, piper, rozmarinul si amestecam ocazional pana se inmoaie si zeama se evapora.Scoatem ciupercile pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

    Amestecam crema de branza cu putin piper si oregano uscat.

Coacem pizza intr-o cratita cu fund gros si capac pe care o ungem cu putin ulei.

Impartim aluatul in 2 parti  din care facem 2 discuri de dimensiunea cratitei.

Incintam cratita unsa, apoi dam focul la mic.

Intindem o bucata de aluat, acoperim cu capacul si lasam 2-3 minute pana se rumeneste.

Intoarcem aluatul pe partea cealalta.

Ungem partea coapta cu crema de branza si presaram  jumatate din ciuperci.

In mijloc facem o adancitura in care vom sparge un ou pe care presaram sare si piper.

Lasam 3-4 minute acoperit cu capacul pana se rumeneste si partea de jos si oul se stabilizeaza.

In caz ca oul nu este bine facut scoatem vasul si il punem  la cuptor 2 minute sub gril.

Procedam la fel pentru a doua pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la capac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Pizza la tigaie

Postat de MotanLaOale

Pizza la tigaie

Blat : Se amesteca oul, iaurtul, uleiul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite care curge mai greu de pe tel, dar totusi...

Citeste continuarea

Pizza rapida la tigaie

Postat de diaconta

Pizza rapida la tigaie

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita în tava de 30 cm.Eu am avut o tigaie mai mica, de 24 cm, asa ca am folosit doua tigai. De preferat este o tigaie antiaderenta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2021, 19:49
la 05.09.2021, 21:06
Oricand e buna o pizza!
la 06.09.2021, 06:42
la 06.09.2021, 08:58
la 06.09.2021, 19:53
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking