Pizza Magna

Postat de vasimur in Pizza
24 Ian 2020 | 1813 vizualizari
Pizza Magna

Chiar mi s-a făcut poftă de pizza și uitându-mă prin frigider am constatat că am suficiente ingrediente ca să fac o pizza mare, Pizza Magna cu de toate, i-am zis eu. Nu este nimic spectaculos la această pizza, poate doar faptul că este foarte mare. La prepararea ei am folosit tot ce am găsit prin frigider: mușchi file, pastramă de porc file, cașcaval feliat și pentru răzuit, telemea de vacă, măsline, ciuperci champignon, ardei roșu și galben, o roșie și câteva roșii cherry pentru ornat. Din această pizza uriașă au rezultat 6 porții consistente.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250-300 g făină albă
  • 15-20 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui (sau de măsline)
  • 200-250 ml apă călduță
  • Pentru umplutură și ornat:
  • 250 g cașcaval feliat/ras
  • 200 g mușchi file feliat
  • 100 g pastramă de porc feliată
  • 100 g telemea de vacă, rasă
  • 100-150 g măsline
  • 200-250 g ciuperci champignon
  • 1-2 roșii
  • 5-6 roșii cherry
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • oregano, după gust
  • boia de ardei, după gust (opțional)
  • Pentru sos:
  • 150-200 ml suc de roșii
  • busuioc proaspăt (sau uscat), după gust
  • ulei de floarea soarelui (sau de măsline)
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • oregano, după gust

Mod de preparare

Preparare aluat:

Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul, frământăm puțin ca să se încorporeze uleiul și lăsăm aluatul la dospit cca 15-20 minute, la căldură.

Preparare ingrediente pentru umplutură:

În timp ce aluatul dospește, pregătim ingredientele. Feliatele: șunca, pastrama și cașcavalul, le tăiem bucățele nu prea mari. Cealaltă bucată de cașcaval și telemeaua le dăm prin răzătoarea cea mică sau mare, după preferință. Curățăm  și spălăm bine legumele. Ardeii, îi tăiem fideluțe, ciupercile le tăiem felii nu prea groase iar măslinele le curățăm de sâmburi și le tăiem în două sau patru bucăți. Roșia o tăiem felii mai subțiri iar roșiile cherry le tăiem în jumătate, pentru ornat.

Preparare sos de roșii:

Într-un vas, punem sucul de roșii împreună cu uleiul, condimente după gust, câteva frunze de busuioc proaspăt sau uscat și bineînțeles oregano, după gust și le amestecăm bine!

Preparare Pizza Magna:

Luăm aluatul, îl întindem cu mâna, foaie subțire, de cca 2-3 mm grosime în tava cea mare pentru cuptor și-l ungem cu sos de roșii. Punem umplutură pe foaia de aluat, împrăștiind uniform ingredientele: telemeaua rasă, bucățile de șuncă, pastrama, cașcavalul și măslinele. Peste acest strat punem ciupercile iar deasupra presărăm cașcavalul ras. Ornăm apoi cu feliuțele de roșii iar deasupra presărăm oregano, după gust. Dacă dorim, putem să mai punem sare, piper și bineînțeles sos de roșii!

Observație: Eu pun puțin sos de roșii în umplutură, ca să nu fie prea apoasă. Puteți pune sos din belșug, atunci când o serviți, dacă doriți!

Coacere pizza:

Punem tava cu pizza în cuptorul foarte bine încins (pe o treaptă superioară la cele cu gaz!) şi lăsăm până ce se rumenește frumos, cam 30-40 minute dacă umplutura este mai umedă. Putem verifica dacă este coaptă, cu o scobitoare, dar nu în primele 10-15 minute ca să nu stricăm pizza din cauza căderii de temperatură. Nu ținem însă prea mult la cuptor, deoarece blatul se usucă prea tare. Când este gata, scoatem tava din cuptor și lăsăm câteva minute să se răcorească.

Servim pizza cât încă este fierbinte, cu mult sos de roșii, dacă ne place.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Magna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Pizza in vasul Zepter

Postat de camelia75

Pizza in vasul Zepter

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Acoperti castronul cu prosop curat si lasati...

Citeste continuarea

Focaccine cu branza

Postat de simona72

Focaccine cu branza

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am folosit o branza proaspata de vaci, facuta in casa, cu cateva minute inainte scursa de zer. Am pus branza in cuva masinii, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2020, 14:17
Ai gasit ingrediente foarte bune . Nu mai este nevoie sa fie spectaculoasa daca ai pus ce trebuie in ea
la 24.01.2020, 14:25
Mulțumesc, Mihaela!
la 24.01.2020, 16:30
la 24.01.2020, 16:30
Delicioasa!
la 24.01.2020, 18:05

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking