Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g de făină
- 1 plic drojdie uscată
- 250 ml apă călduță
- 4 linguri de ulei
- 2 lingurițe de zahar+ un praf de sare
- 250 g mozzarela
- 2 linguri bilion
- sare
- piper
- busuioc
- ulei de măsline
- parmezan ras
Mod de preparare
Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2 linguri de făină, amestecăm si apoi se lasă pâna creste si se formeaza o spumă deasupra.
Într-un lighean, se așază faina in care am pus un pic de sare si apoi am adăugat maiaua crescută. Se framanta, adăugându-se si ulei, după care se va lăsa la dospit pentru 30 de minute.
Aluatul gata crescut, se va întinde mai gros sau subtire, fiecare cum doreste si apoi se va pune într-o tavă care se va unge cu un pic de ulei. Peste aluat se va adăuga sosul, pe care l-am facut din diluarea bulionului cu puțină apă, in care am adăugat sare si piper după gust si un pic de busuioc uscat sau cine are proaspăt.
Deasupra sosului, am așezat mozzarela pe care am tăiat-o felii, apoi am adăugat ulei de măsline ca in poză , busuioc si la final, parmezan ras.
Se da tava la cuptor, pentru 30 de minute, până se coace aluatul și se topește mozzarela.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza margherita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|