Pizza Margherita

Postat de ancutsa in Pizza
13 Mai 2020 | 1542 vizualizari
Pizza Margherita

Am primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui. „Aluaturi de casa”

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 12 g drojdie proaspătă,
  • 150 ml apă caldă,
  • 245 g făină,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • Pentru topping:
  • 2 lingurițe sos de roșii,
  • ½ linguriță busuioc uscat,
  • 125 g brânză Mozzarella (bulgăre),
  • 100 g brânză Mozzarella (bloc),
  • 8 roșii cherry,
  • Busuioc proaspăt
  • În plus:
  • 30 g făină (pentru blatul de lucru)

Mod de preparare

 

Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).

Se presară  făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.

Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.

Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.

Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).

Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.

Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după.

Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă, așa cum o puteți vedea în poză.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/pizza-margherita.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Margherita

Postat de Bucataras

Pizza Margherita

1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea...

Citeste continuarea

Pizza Margherita cu blat de conopida

Postat de JulyCris

Pizza Margherita cu blat de conopida

Decupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 14:51
la 13.05.2020, 15:20
Multumesc, Motan!
la 13.05.2020, 20:02
Chiar daca este o pizza care nu are multe ingrediente la topping, mie una imi place foarte mult!
la 13.05.2020, 20:12
Buna!
la 13.05.2020, 21:49
Si asta-mi place!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking