Ingrediente
- 150 gr faina 650
- 100 gr faina secara
- 125 ml apa calduta
- un praf de sare
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita rasa zahar
- 4-5 ciuperci mari
- 1 ceapa
- masline fara samburi
- 10-12 buc. rosii uscate
- ketchup sau suc de rosii(dupa preferinta)
- 1 lingura ulei floarea soarelui
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina.
Adaugam apa, faina si sarea peste drojdia dizolvata si framantam cu robotul cam 8 min (se poate framanta si cu mana) pana cand obtinem un aluat putin mai moale si usor lipicios ( asta pentru ca am folosit faina de secara). Mutam aluatul intr-un costron, il acoperim si-l lasam sa creasca 50-60 min.
In timp ce aluatul creste, curatim si spalam ceapa si ciupercile, le taiem feliute suptiri si le calim pana nu mai au zeama, intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
Dupa ce a crescut aluatul, il asezam cu mana in tava de pizza, adaugam si intindem 2-3 linguri suc de rosii, ceapa calita cu ciuperci, maslinele si rosiile uscate.
Bagam pizza in cuptorul deja incalzit la 220 gr pentru 12-15 min.
Se serveste cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|