Plachie de caras

Postat de Ela68 in Crap / Caras
16 Ian 2018 | 9047 vizualizari
Plachie de caras

Mama mia, ce-am pierdut ! Atatia ani n-am stiut ca exista aceasta bunatate, plachie de peste ! Cand eram mica, vecina facea des peste fript pe tava si toata lumea zicea "mmm, ce bine miroase, a plachie !". De atunci am ramas cu impresia ca plachia este de fapt un peste fript, nicidecum un peste preparat la cuptor cu sos de rosii.
Nu ezitati, incercati aceasta reteta, e delicioasa !

Ingrediente

  • Ingrediente :
    • 3 bucati caras (sau crap sau macrou )
    • 100 ml ulei
    • 2 cepe galbene
    • 1 ardei gras galben ( sau combinatie, cu verde si rosu ))
    • 5-6 catei de usturoi
    • 150 ml vin alb
    • 100 ml apa
    • 4-5 rosii medii ( sau 1 cutie conserva rosii )
    • 300-400 gr rosii cherry
    • 2-3 foi de dafin
    • 1 lingurita piper mozaic macinat
    • 1/4 lingurita fulgi chilli
    • sare

Mod de preparare

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire. 

Separat, pregatim sosul: calim ceapa taiata fideluta, adaugam ardeiul taiat julien si usturoiul presat. Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete (sau cutia de rosii) si potrivim de sare. Lasam la foc mic doua, trei minute.

Adaugam apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si fulgii de chilli. Mai lasam cateva minute astfel incat a se intrepatrunda aromele.

Asezam pestele intr-un vas, iar peste acesta sosul. Acoperim cu folie de copt si dam la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, pana ce pestele este bine patruns si a mai scazut putin sosul.    

Serviti cu mamaliguta fierbinte, e bun de te lingi pe degete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de caras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Plachie de peste

Postat de farfuriavesela

Plachie de peste

curatam pestele de solzi il spalam bine si il saram tocam ceapa rondele  intr-o tava punem ceapa, rosiile, ardeiul gras, usturoiul, sare, piper...

Citeste continuarea

Plachie dobrogeana de caras

Postat de Mokuska

Plachie dobrogeana de caras

Curatam si spalam pestii, le taiem in bucati mari (eu i-am taiat in 2 bucati), le lasam sa se scurga de apa, dupa care le saram si piperam. Se lasa la rece. Zarzavatul tocam rondele, ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2018, 12:00
la 16.01.2018, 12:28
bun
la 16.01.2018, 12:50
Buna!
la 16.01.2018, 12:57
foarte buna!
la 16.01.2018, 12:59
Mihaela, arata intr-un mare fel!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking