Ingrediente
- 2 bucati file de crap
- 2 cepe potrivite
- 150 ml.ulei
- 1 lingura faina
- 150 g. suc de rosii
- 150 ml. vin rosu
- 1 foaie dafin
- sare/piper dupa gust
Mod de preparare
Pestele spalat, sters se sareaza usor.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.
Faine se pune intr-o farfurie si se tavaleste pestele prin faina.
Pune bucatile de peste in uleiul incins si prajeste-le pe toate partile.
Scoate pestele pe servetele de hartie.
Ceapa curatata de foile galbene, spalata, stearsa si tocata solzisori se pune la inabusit in tigaia in care ai prajit pestele.
Cand ceapa devine translucida se adauga sucul de rosii si le lasa la fiert
Adauga vinul si lasa la fiert 2-3 minute, cat sa se elimine alcoolul.
Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga foaia de dafin.
Ia un vas si pune pestele prajit, iar peste el toarna sosul.
Da vasul la cuptorul incins pentru 15-20 minute.
Se serveste cu mamaliga sau paine.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|