Placinta - Chec cu ficat de pui

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
6 Noi 2015 | 3171 vizualizari
Placinta - Chec cu ficat de pui

Imi place mult ficatul de vita sau de pui pentru valoarea lui nutritiva si gustativa. Va propun un chec de data aceasta - o improvizatie totala.

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 350 gr ficat de pasare ( bio)
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 2 rosii mijlocii
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

 Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele.

 Puneti-le la prajit in uleiul de masline.

Adaugati ficatul, sarea, curry-ul si chimen-ul si reveniti totul pentru 5 minute.

Puneti rosiile taiate cubulete si gatiti la foc mic timp de 10 -15 minutes.

La sfarsit puneti uleiul de susan, amestecati si lasati sa se raceasca.

Ungeti forma de chec.

Se presara faina pe masa, se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi - largimea trebuie sa fie de lungimea formei de chec.

Plasati aluatul in forma- vezi poza.

Puneti un strat de ficat, acoperiti cu aluat , puneti un alt strat de ficat.

Acoperiți cu aluatul ramas, împingând aluatul spre marginea formei pentru a inchide bine checul.

 Dati la cuptor pentru 25-30 minute.

 Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma.

 Taiati felii si serviti cald cu o salata verde.

 Pofta Buna !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta - Chec cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu pipote, inimi si ficat de pui

Postat de Constelatialeu

Aperitiv cu pipote, inimi si ficat de pui

Mai intai am pus la fiert ficatul, inimile si pipotele, ficatul l-am fiert separat pentru ca se fierbe mai repede.Dupa ce au fiert maruntaiele le-am taiat cubulete mici. Ciupercile le-am curatat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2015, 21:06
la 06.11.2015, 21:20
la 06.11.2015, 21:39
buna
la 06.11.2015, 22:35
la 07.11.2015, 00:29
Imi place "improvizatia" ta!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking