Desert placinta creata dobrogeana

Postat de dalina2007 in Prajituri
25 Mar 2013 | 18091 vizualizari
Desert placinta creata dobrogeana

Ingrediente

  • un pachet foi placinta
  • 750 g branza de vaci proaspata
  • 150 g branza de oaie
  • 6 oua
  • 400 ml iaurt

Mod de preparare

Intr-un bol se pune branza de vaci proaspata, branza de oaie razuita si 4 oua. Apoi se amesteca bine compozitia.    

Se intinde prima foaie de placinta, se unge cu ulei si apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie. Pe jumatate de foaie se toarna cam cinci linguri din compozitia de branza, se intinde uniform si se acopera cu cealalta jumatate de foaie.

Se strange foaia prin impingerea foii dinspre margini spre centru. De aici si numele de placinta creata. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu cele 2 oua ramase.

Se unge cu ulei tava, se aseaza placinta si se toarna deasupra amestecul de iaurt si oua. Se lasa sa se "intrepatrunda" ingredientele pentru 10-15 minute.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pernute cu mere

Postat de MotanLaOale

Desert pernute cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de...

Citeste continuarea

Prajitura cu budinca

Postat de retetele_tinei

Prajitura cu budinca

Se amesteca cele 8 linguri de zahar cu uleiul, laptele, oule, praful de copt si sarea . Se adauga faina cat cuprinde, dar cate putin.  Se framanta, iar daca aluatul e moale, se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 10:50
la 25.03.2013, 11:14
la 25.03.2013, 11:49
la 25.03.2013, 11:57
una din preferatele mele
la 25.03.2013, 14:31
foarte buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking