Placinta dobrogeana cu branza dulce

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
28 Oct 2012 | 5651 vizualizari
Placinta dobrogeana cu branza dulce

O reteta by Ruxy Rux! Multumesc frumos draga mea! Eu am inlocuit branza sarata cu branza dulce, dar si asa a iesit foarte buna!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Aluatul:

Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.

Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).

Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.

Umplutura:

Branzica se faramiteaza cu o furculita, apoi adaugam zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie.

Dupa ce am terminat umplutura ne ocupam de aluat.

Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire, punem umplutura pe mijloc apoi o impaturim parte peste parte si o incretim usor.

Punem bucatile de placinta una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.

Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 20 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce s-a rumenit putin, pregatim Sosul amestecand iaurtul cu zaharul si oul.

Turnam compozitia de iaurt deasupra poi intepam din loc in loc cu o furculita(eu am uitat sa o intep, dar nu a avut nimic).

Dam tava din nou la cuptor si mai lasa cca. 25-30 de minute pana prinde culoare.

Se serveste calda sau rece.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai...

Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de gaby_d

Placinta dobrogeana

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 14:26
:* :* :* :* :*
la 28.10.2012, 14:27
Calin
la 28.10.2012, 14:29
delicioasa
la 28.10.2012, 14:34
multumesc Roxx!
la 28.10.2012, 14:37

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking