Placinta cu afine, americana

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
12 Iul 2013 | 28598 vizualizari
Placinta cu afine, americana

Mi se facuse pofta subit de o placinta si cand am fost pe la magazin am gasit afine foarte ieftine la cutie asa ca mi-am zis, “trebuie sa incerc si eu placinta cu afine!”, ca nu mancasem niciodata, si am avut cea mai placuta surpriza! a iesit demential de buna! Blatul a iesit exact asa cum mi-am imaginat, super fraged iar umplutura, nu mai zic, cred ca va spune ceva culoarea nu? e super apetisanta! Si, ca sa nu va mai tin in suspans, am sa va povestesc imediat cum se face. este foarte simplu ;-) !

Ingrediente

  • pentru o forma de tarta cu diametru de 24 cm (a mea afost de yenna dar poate fi si de teflon)
  • Aluat:
  • 170 gr margarina pentru prajituri
  • 6 linguri apa foarte rece
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina (2 cani)
  • Umplutura:
  • 500 gr afine (proaspete sau congelate)
  • 3 linguri amidon
  • 120 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie (optional)

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul:

Intr-un castron punem faina impreuna cu margarina taiata bucatele mici si cu sarea. Amestecam cu mainile pana cand obtinem un aluat sfaramicis, apoi adaugam apa si framantam cu mainile pana cand se desprinde de pe peretii vasului. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si manevrabil. La prima vedere aluatul pare tare sau ca se sfarama, dar veti vedea ca nu e chiar asa de greu de lucratcu el, dupa coacere o sa vedeti cat de bun este!

Il bagam la frigider pentru 30 min. apoi pegatim fructele.

Spalam bine afinele si le vom amesteca apoi intr-un castron cu zeama de lamaie, zaharul si amidonul.

Preincalzim cuptorul la 200º C , scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.

Pudram blatul de lucru cu faina si intindem cu facaletul prima foaie. O sa vedeti ca pe margini o sa se crape, dar puteti sa il modelati usor cu mainile sau cu facaletul.

O data intinsa foaia, o desprindem cu grija de pe blatul  de lucru cu ajutorul unui cutit cu lama lata si o punem in forma de tarta.

Punem peste ea fructele, apoi vom aseza deasupra cea dea doua foaie pe care o lipim bine pe margini, de cealalta foaie. Ii facem cateva incizii cu cutitul in mijloc si o coacem aprox. 45 min sau pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca apoi o taiem felii si servim.

Se poate servi si calduta dar va mai curge din ea sirop de fructe. daca placinta se raceste bine, se va taia mai frumos!

Nota: daca folositi afine congelate, intai trebuie dezghetate apoi amestecate cu zaharul si amidonul!

Este delicioasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu afine, americana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de Bucataras

Placinta dobrogeana

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2013, 00:02
ce bunatate
la 12.07.2013, 00:17
Bya, ziceai ca mergi la somn!
Frumoasa tarta, imi plac afinele mult de tot!
la 12.07.2013, 01:09
vreau si eu
la 12.07.2013, 07:06
la 12.07.2013, 07:38

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking