Placinta cu branza

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
9 Feb 2020 | 2786 vizualizari
Placinta cu branza

Cateodata mai vrem si ceva sarat, nu doar dulce. Asa ca am facut aceasta placinta cu branza feta, o minunatie de placinta care servita cu iaurt, poate consitui un mic dejun delicios!

Ingrediente

  • 275 g aluat foeitaj
  • 2 lg gris
  • 300 g branza de vaca, framantata
  • 200 g branza feta
  • 2-3 lg iaurt grecesc
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus+1 lgt lapte pentru uns

Mod de preparare

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca bine totul. Se lasa deoparte.

Aluatul de foietaj se desface si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se asaza jumatate din aluat in tava. Se presara putin gris apoi se toarna branza. Se niveleaza si se presara din nou putin gris. Se acopera cu jumatatea cealalta de aluat, se sigileaza bine pe margini apoi se unge deasupra cu galbenusul batut cu putin lapte. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie. Se lasa acoperit cateva minute apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2020, 19:01
Ce bine arata!
la 09.02.2020, 19:09
Vreau si eu o felie fierbinte..... ...si totusi unde-i tortul...
la 09.02.2020, 19:10
la 09.02.2020, 19:31
Foarte bună...!
la 09.02.2020, 19:43
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking