Ingrediente
- 275 g aluat foeitaj
- 2 lg gris
- 300 g branza de vaca, framantata
- 200 g branza feta
- 2-3 lg iaurt grecesc
- 1 ou
- sare dupa gust
- 1 galbenus+1 lgt lapte pentru uns
Mod de preparare
Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca bine totul. Se lasa deoparte.
Aluatul de foietaj se desface si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se asaza jumatate din aluat in tava. Se presara putin gris apoi se toarna branza. Se niveleaza si se presara din nou putin gris. Se acopera cu jumatatea cealalta de aluat, se sigileaza bine pe margini apoi se unge deasupra cu galbenusul batut cu putin lapte.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie. Se lasa acoperit cateva minute apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|