Ingrediente
Ingrediente Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea
- 200 ml apa calduta
- 4 linguri de untura
- faina cat cuprinde, aprox. 500 g
- 1 kg telemea
- 100 g zahar
- 3 oua
- stafide
- esenta de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare
Preparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea
Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.
Dam telemeaua pe razatoare, adaugam zaharul, esenta, ouale si stafidele si amestecam bine.
Presaram din loc in loc amestec de branza peste foaia intinsa, rulam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de min.
La final presaram zahar pudra deasupra placintei.
Ador placintele cu branza, asa ca va recomand si Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa, dar si placinta dobrogeana cu branza dulce
Te invatam si Cum se face branza de vaci/capra
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|