Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

Postat de eumimi in Prajituri
27 Noi 2017 | 22829 vizualizari
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea, un desert clasic si usor de facut, perfect pentru momentele petrecute in familie. Cu foi crocante si umplutura cremoasa, te va cuceri instant! Foi delicioase cu untura, umplutura de telemea aromata, bagam la cuptor si gata Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea!

Ingrediente

Ingrediente Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de untura
  • faina cat cuprinde, aprox. 500 g
  • 1 kg telemea
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • stafide
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Preparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.

Dam telemeaua pe razatoare, adaugam zaharul, esenta, ouale si stafidele si amestecam bine.

Presaram din loc in loc amestec de branza peste foaia intinsa, rulam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de min.

La final presaram zahar pudra deasupra placintei.

Ador placintele cu branza, asa ca va recomand si Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa, dar si placinta dobrogeana cu branza dulce

Te invatam si Cum se face branza de vaci/capra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert galuste cu caise

Postat de Oana

Desert galuste cu caise

Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti caisele...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu bulion

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi cu bulion

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma.  Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina si amestecam, apoi incepem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2017, 13:17
la 27.11.2017, 13:20
Ce-mi place!
la 27.11.2017, 13:22
Sper ca intr-o zi sa am si eu atata rabdare sa fac foi de casa asa ca ale tale!Ador combinatia de branza sarata cu zahar!
la 27.11.2017, 13:36
Multumesc! Katty, sunt delicioase!
la 27.11.2017, 13:37

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking