Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

Postat de medioto59 in Dulciuri
31 Mai 2015 | 5271 vizualizari
Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

Ingrediente

  • 15 foi de placinta
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g iaurt grecesc
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 150 g capsuni3 oua
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura coaja rasa de portocalaun
  • strop de sare
  • Pentru siropul de portocala:
  • 250 ml suc de portocala
  • 1,5 lingura zahar
  • Mai avem nevoie
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Mixam  bine ouale cu un strop de sare.
Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn.
Curatam capsunile de codite,le spalam si apoi le taiem in 2-3 bucati(depinde  cat sunt de mari) pe verticala.
Ungem foile de placinta cu ulei pe fiecare in parte.
Ungem o tava (32/24) cu ulei si o tapetam cu faina.
Asezam la baza tavii 5 foi de placinta unse si turnam jumatate din cantitatea de umplutura.
Deasupra umpluturii punem jumatate din cantitatea de capsuni. Acoperim cu alte 5 foi de placinta, punem cealalta jumatate de umplutura si de capsune.

Si la final punem restul foilor de placinta. Dam placinta la cuptorul preincalzit si lasam pana cand aceasta se rumeneste usor. In timp ce placinta este la cuptor ne ocupam de siropul de portocale.Sucul proaspat de portocala il amestecam cu zaharul si il punem pe foc, lasandu-l sa dea in cateva clocote dupa care il dam deoparte.Cand placinta este facuta, scoatem tava din cuptor, o taiem bucati potrivite si turnam siropul cald peste ea.

Dam din nou la cuptor si lasam pana cand siropul este absorbit (circa 10-15 min).

Va asigur ca este delicioa. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi la cuptor

Postat de sufletista

Gogosi la cuptor

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...

Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de Pungasa_Rogue

Chec in trei culori

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2015, 18:22
Ce aromata
la 31.05.2015, 18:27
intradevar aromata,Adele!
la 31.05.2015, 18:52
O placinta pe gustul meu!
la 31.05.2015, 18:56
ma bucur Daniela ca iti place!
la 31.05.2015, 19:03
buna buna

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking