Placinta cu branza, marar si ceapa

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2016 | 5074 vizualizari
Placinta cu branza, marar si ceapa

Ingrediente

  • 400- faina alba
  • 3-4 linguri faina alba (pentru a presara pe blatul de lucru)
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 ½ ulei de masline
  • 300ml apa calduta (cat sa poti tine degetul in ea)
  • un kg de branza sarata de oaie sau de vaca
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar verde

Mod de preparare

 

Dizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg si formeaza in mijlocul ei o gaura. Acolo vei turna amestecul cu drojdie. Amesteca incet cu o lingura pana cand se incorporeaza toata faina si lasa aluatul sa stea asa timp de 5 minute pentru ca faina sa absorba toata apa (sa se hidrateze). Framanta incet cu mainile in castron si, cand incepe sa se inchege, muta aluatul pe baltul de lucru tapetat cu putina faina alba. Aici incepe etapa framantatului propriu-zis, cu rabdare, cel putin 10 minute, pana cand e neted si elastic. Daca este inca usor lipicios, mai adauga faina. Formeaza o minge din el, pune-l inapoi in bolul tapetat cu faina, acopera-l cu un prosop sau cu folie alimentara si lasa-l la dospit timp de 15-20 de minute. Scoate-l din nou pe blatul de lucru si loveste-l sau framanta-l usor pentru a scoate aerul din el. Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se framanta branza sarata de oaie sau de vaca se adauga ceapa verde si mararul taiate marunt. Peste compozitia de branza se intinde a doua foaie. Deasupra se unge cu un galbenus de ou frecat cu putin ulei pentru luciu. Intre timp incinge cuptorul la 200C si pune aluatul al copt. Dupa 15 minute scade temperatura la 170C si mai lasa aluatul inca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, marar si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 20:51
la 27.10.2016, 09:14
la 27.10.2016, 12:56
la 28.10.2016, 04:52
super
la 14.11.2016, 17:16
interesant! am si eu asa o placinta!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking