Ingrediente
Pentru coca:
- 300 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 15 gr drojdie
- O lingurita sare
- O lingurita zahar
- Lapte caldut
- 2 linguri ulei
Pentru umplutura:
- 300 gr brânza telemea
- Marar verde
- Ceapa verde(doar partea verde)
- 2 linguri smantana
Pentru uns:
Mod de preparare
Pregatim mai intai aluatul pentru coca.Drojdia o lichefiem cu zaharul si o lingura de faina si putin lapte caldut.O lasam sa dospeasca.
Cernem faina,punem sarea,oul si smantana.Apoi punem maiaua(drojdia dospita).Adaugam o lingura de ulei si incepem sa framantam cu lapte caldut.Mai adaugam si restul de ulei in timp ce framantam.
Aluatul nu trebuie sa fie prea moale,consistenta trebuie sa fie potrivita si sa se dezlipeasca de peretii vasului cand am terminat de framantat.Daca ati pus prea mult lapte,mai adaugati faina.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.
Pentru umplutura sfarâmam branza,amestecam cu smantana si verdeata.
Cand aluatul si-a dublat volumul,intindem o foaie pe care o punem in tava tapetata.Eu am folosit o forma cu diametrul de 20 cm.Pastram o parte din aluat pentru impletitura de pe margine si grilajul de deasupra.
Punem umplutura ,apoi marginea si grilajul. Ungem deasupra cu ou amestecat cu smantana.
Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute,pana cand se rumeneste frumos.
Se serveste rece.
Poftă bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată şi mărar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|