Desert placinta cu branza si smantana

Postat de Creatsa in Prajituri
29 Mai 2013 | 50557 vizualizari
Desert placinta cu branza si smantana

O placinta delicioasa, cremoasa si frageda! Mai sunt doar cateva bucatele :)

Ingrediente

Aluat:

  • 20 g drojdie proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 450-500 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 80 g gris (4 linguri)
  • stafide (optional)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Aluat: Am pus laptele la fiert. Intr-un vas mai mare am adaugat 50 g faina pe care am amestecat-o bine cu 100 ml lapte oparit pana s-au desfacut toate cocoloasele si a devenit o pasta fina.

Am amestecat drojdia cu 1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte pana s-a lichefiat dupa care am adaugat-o peste aluatul oparit usor racit si am omogenizat bine.Am lasat la dospit 15-20 de minute.

Galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, restul de lapte (100 ml), 50 ml unt topit si smantana.

Amestecul lichid l-am turnat peste maia si am amestecat bine. Am pus putin cate putin faina si am framantat aproximativ 15 minute.

Restul de unt topit (50 ml) l-am adaugat peste aluat framantand usor pana s-a incorporat bine.

Am lasat aluatul la dospit 2 ore in loc caldut acoperit cu un prosop si ferit de curent.

Umplutura: Am mixat branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat treptat cate un ou mixand bine dupa fiecare. Cu o ajutorul unei palete am incorporat bine grisul, coaja de lamaie, smantana si stafidele.

Asamblare: Aluatul bine dospit l-am framantat cateva secunde pana am eliminat aerul apoi l-am impartit in 2.

Am intins o foaie subtire de marimea tavii (35/25 cm) si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putin gris deasupra apoi am pus umplutura si am nivelat bine.

Am acoperit cu a doua foaie si am introdus placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.

Am lasat placinta la racit 60 de minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Postat de katty

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...

Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana

Postat de licurici_lra

Desert placinta dobrogeana

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.  Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2013, 11:09
la 29.05.2013, 11:13
Multumesc Elena
la 29.05.2013, 11:23
O bunatate!
la 29.05.2013, 11:25
Buuuna!!!
la 29.05.2013, 11:26
multumesc

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking