Ruseasca lu' Gaby :)

Postat de simona72 in Prajituri
26 Aug 2014 | 6405 vizualizari
Ruseasca lu' Gaby :)

Nu puteam sa plec la culcare fara sa va las reteta la placinta asta...nu de alta dar ma gandesc ca poate ati uitat-o:))))

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce
  • 3 oua mari
  • 5 linguri smantana grasa
  • 3 linguri gris
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 lingura unt moale
  • pt servit: smantana, miere sau dulceata(dupa preferinte)

Mod de preparare

Ouale intregi se mixeaza pentru cateva secunde cu un praf de sare. Se adauga apoi 5 linguri zahar brut si se continua mixarea pana ouale isi tripleaza volumul si se tin de tel. Branzica de vaci(eu am folosit branzica atunci facuta din lapte de tzara) se pasireaza sau se zdrobeste bine cu furculita. Smantana se amesteca cu grisul si se lasa in asteptare 30 minute. Dupa expirarea timpului, se adauga peste smantana si gris, branza, vanilia si se amesteca bine ingredientele. Se incorporeaza cu ouale mixate. Compozitia se pune intr-o tava unsa bine cu unt, se niveleaza, se presara deasupra inca o lingura de zahar brut si se da la cuptorul incins la 160-170 grade pentru 30 minute, pana compozitia nu mai " tremura" si este rumenita. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu smantana, miere sau dulceata. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruseasca lu' Gaby :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Postat de cris2711

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare....

Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si visine

Postat de Bunica

Prajitura cu iaurt si visine

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2014, 20:41
la 26.08.2014, 20:41
Huoooooooooooooooooooooooo..cat pe ce sa o fac si eu in seara asta,noroc cu zacusca ca mi-a taiat elanul...
la 26.08.2014, 20:42
Cleme, n-ai ambitie))))))))))))))))
la 26.08.2014, 20:52
la 26.08.2014, 20:53
Simono,pai ajunge,o prajitura si-un tuci cu zacusta,mai e si maine o zi...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking