Placinta cu branza si stafide "Profa”

Postat de nico15 in Dulciuri
12 Dec 2010 | 5400 vizualizari
Placinta cu branza si stafide "Profa”

Ingrediente

  Aluat:

  • 24 de linguri de faina
  • 15 g de drojdie(substanta de afanare)
  • 150 g de iaurt normal
  • 1 ou
  • 250 g de margarina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml apa minerala,
  • ulei

Compozitie(Umplutura) :

  • 750 g de branza de vaci
  • 30 ml de cognac
  • 3-4 linguri de gris
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g de stafide
  • 1 ou care se bate si cu care se va unge placinta pe deasupra

Mod de preparare

Se trece la pregatirea aluatului, prima etapa: se cerne faina, dupa care se trece la etapa a doua pregatirea compozitiei :si se adauga jumatate din cantitate, se face o mica fantana in mijloc, se pune drojdia de bere care se sfarama si se pun 2-3 linguri de apa calda, ca sa se dilueze, o lingura de zahar, se adauga iaurtul, margarina se taie cubulete si se adauga iar la sfarsit punem apa minerala acestea fiind ingredientele pentru etapa a treia:amestecarea

Se formeaza un aluat pe care in lasam vreo ora la caldura pentru a-si mari volumul,

In aceasta perioada ne apucam sa facem compozitia, amestecarea ingredientelor pentru umplutura placintei: se pune branza de vaci care NU trebuie sa fie apoasa, se adauga grisul care si el a fost in prealabil cernut, ouale care au fost spalate, dezinfectate cu solutie de cloramina 2%, se clatesc bine, dupa care se sparg intr-un vas separat. Daca sunt bune ouale se adauga peste restul compozitiei si apoi se adauga zaharul.

 Separat stafidele au stat in cognac se scurg si se amesteca si ele in compozitie.

 Dupa aproximativ o ora, se ia aluatul si se procedeaza dupa cum urmeaza se-nparte in 2 parti egale si cu ajutorul merdenelei se-ntind doua foi de placinta, in prealabil tava a fost unsa cu ulei si cu un praf de faina.

 Se pune prima foaie se adauga compozitia se pune si a doua foaie, se bat bine 1-2 oua(2 daca ouale sunt mici) si se da la cuptor spre coacere.

Cuptorul a fost preincalzit in prealabil, cand se introduce placinta cuptorul va avea flacara potrivita spre mica, se lasa la cuptor aproximativ o ora si douazeci de minute. In primele 20-30 de minute este recomandat a NU se deschide usa cuptorului, dupa scurgerea timpului indicat se va verifica si, in functie de aragazul fiecaruia, se va opri focul cand se considera ca este facuta.Placinta se va pudra cat este calda cu zahar pudra dar se va taia si scoate din tava cand s-a racit.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide "Profa”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

Postat de mena29

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat...

Citeste continuarea

Prajitura lui Mos Nae

Postat de Constelatialeu

Prajitura lui Mos Nae

Foaie de blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, omogenizam si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2010, 10:19
Profa...de la profi? arata tare bine oricum
la 12.12.2010, 10:29
Dupa compozitie,trebuie sa fie un aluat foarte fraged felicitari "Profa Nico"
la 12.12.2010, 11:22
yummi
la 12.12.2010, 13:57
o mare bunatate
la 12.12.2010, 14:44
si eu am facut...un pic altfel reteta dar e buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking