Placinta cu carne

Postat de Bucataras in Kamis
23 Mar 2018 | 5767 vizualizari

O placinta de senzatie, v-o recomand, place chiar si copiilor pretentiosi la mancare ;)

Ingrediente

  • Pentru intins aluatul:
  • Faina – 50 g
  • Pentru tapetat tava:
  • Faina – 30 g
  • Unt – 10 g
  • Pentru placinta:
  • Aluat de foietaj – 1 buc
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Carne de vita – 600 g
  • Carne de porc – 150 g
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Condimente amestec iute Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru carne Kamis – dupa gust
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Sos Worchester – 50 ml
  • Apa – 300 ml
  • Suc de rosii – 250 ml
  • Zahar – 1 lingurita
  • Cascaval ras – 150 g
  • Ou – 1 buc
  • Pentru piure (600 g finit):
  • Cartofi – 800 g
  • Ou – 1 buc
  • Unt – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Sare, piper - dupa gust

Mod de preparare

 

Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;

Tapeteaza tava cu unt si faina;

Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;

Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;

Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;

Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;

Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;

Pune sare cu plante aromatice Kamis;

Adauga carnea de vita si caleste-o;

La 10 min adauga si carnea de porc;

Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;

Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;

Pune apoi piper cu lamaie Kamis;

Adauga sos Worchester;

Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;

Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;

De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;

Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;

Incorporeaza cascaval ras si un ou;

Fierbe cartofii in coaja;

Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;

Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;

Incorporeaza totul;

Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;

Amesteca-l bine si pune-l in poche;

Pune carnea in coaja de tarta;

Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;

Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;

Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;

 Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 15:43
la 23.03.2018, 15:53
la 23.03.2018, 15:54
la 23.03.2018, 15:55
Foarte gustoasă!
la 23.03.2018, 16:02
Printre preferatele mele. O fac destul de des și uneori fără aluatul foietaj

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking