Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta Bella(eu am folosit proaspete)
- 300-350 gr carne de miel
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 1 praf de sare si piper
- 1-2 linguri ulei de susan
- 1 ou
- 1 lingura pesmet
- 1 lingurita mirodenii Tan Tan
- 100 ml ulei de masline
- 100 gr fulgi de migdale(eu nu am avut si am folosit caju)
- pentru decor:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
- de preferat fulgi de migdale(eu nu am avut si am inlocuit cu seminte de susan alb si negru)
Mod de preparare
Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust, oul, pesmetul, amestecul de mirodenii Tan-tan, se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei.
Intre timp ne ocupam de foile de placinta: luam forma care o vom folosii, o punem peste foi si trasam cu cutitul de jur imprefurul formei. Taiem toate foile dupa masuratorile facute. Eu am folosit o foarfeca de bucatarie, mi s-a parut mai usor decat sa le tai cu cutitul...Ungem forma cu putin ulei de masline, impartim foile de doua, ungem fiecare foaie cu ulei de masline si punem jumatate de foi in tava in care urmeaza sa coacem placinta. Peste cele 8 foi, adica jumatate din total, intindem compozitia de carne, peste carne punem fulgii de migdale, in cazul meu nucile caju pe care le-am prajit putin si apoi le-am zdrobit, iar peste nuci am pus restul de foi unse fiecare cu ulei de masline. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte, iar peste presaram fulgi de migdale de preferat, eu i-am inlocuit cu susan alb si negru. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, placinta este rumena pe deasupra, reducem focul la 160 grade, luam o bucata de hartie de copt, o trecem prin jet de apa, o scurgem, o punem peste placinta de la cuptor si o mai lasam inca 20 minute. O servim calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|