Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl in Vita
2 Noi 2021 | 3210 vizualizari
Placinta cu carne de vitel

Aveam niște carne de vițel primită și nu știam ce să mai pregătesc cu ea. A ieșit o plăcintă delicioasă, care a fost apreciată de toată familia. Puteți folosi și amestec de carne de porc cu vită, sau doar de porc.

Ingrediente

  • 400 g foi subțiri de plăcintă
  • ulei pentru stropit foile
  • Umplutura de carne:
  • 700 g carne tocată de vițel (sau amestec cu porc)
  • 2 cepe roșii
  • ½ ardei gras roșu
  • 200 g smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu. După vreo 10 minute pui ceapa tocată, ardeiul tocat cubulețe mici și asezonezi totul cu sare, piper negru măcinat, boia și cimbru. Reduci flacăra la mediu și continui sotarea până când ceapa s-a înmuiat. 

Stingi focul și tragi tigaia deoparte și lași la răcorit 15 minute, apoi adaugi în tigaie smântâna, 2 ouă crude și verdeață tocată. Pui sare și piper după gust.

Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni jumătate din umplutură, nivelezi și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni umplutura rămasă și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și unse bine cu ulei.

Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 45 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

Postat de Angelica

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii...

Citeste continuarea

Trigoane cu carne de vitel

Postat de Oana

Trigoane cu carne de vitel

Carnea fiarta de vitel se lasa la racit, apoi se toaca la robot sau la masina de tocat carne. Prazul de taie rondele subtiri, iar ciupercile feliute subtiri. Se pune putin ulei intr-o tigaie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2021, 21:33
Delicioasa !
la 02.11.2021, 22:17
la 02.11.2021, 22:53
la 02.11.2021, 23:06
Pe placul meu !!!!
la 03.11.2021, 07:03

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking