Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Postat de taniakswn in Mancaruri cu carne
25 Noi 2017 | 4770 vizualizari
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

  TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite Aceasta placinta, poate fi servita fie ca un aperitiv delicios fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta si de la sos.

Ingrediente

  • 3-4 lipii mari si subtiri
  • Compozitia:
  • 600-700 g carne tocata de vita
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa mare(sau 2 mici)
  • 1/2 legatura patrunjel(facultativ)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • Topping:
  • 2 oua
  • 2-3 linguri smantana(sau maioneza)
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de busuioc tocate marunt(proaspete)
  • 100 g cascaval (mozzarella)
  • ulei de masline pentru uns tava(cateva linguri)

Mod de preparare

Cele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura.

Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea tocata o vom pune intr-un bol, vom adauga: ouale batute, ceapa, verdeata, usturoiul, pesmetul, sarea si piperul, apoi le vom amesteca pe toate bine. Lipiile desfacute le vom intinde pe masa de lucru si vom intinde compozitia de carne pe toata suprafata, cat mai uniform, urmarind ca stratul sa nu fie prea gros. Dupa ce am acoperit toate foile de lipie cu carne, le vom lasa 15 minute ca foile sa absoarba sucul de la compozitie de carne. Astfel foile vor deveni mult mai flexibile, iar prin rulare placinta rezultata nu se va rupe.

Deci asta este unul din secrete ca sa puteti obtine o placinta cat mai perfecta.

Inainde de a incepe rularea foilor, vom pregati tava in care o vom coace.

Eu am folosit o tava rotunda de teflon cu diametru( 28 cm), care a fost numai potrivita pentru placinta mea. Mai intai vom captusi tava cu hartie de copt, pe care o vom unge cu putin ulei de masline. Si acum vom incepe rularea foilor de lipie, apoi le vom aranja in tava sub forma de spirala, pana terminam toate foile. Daca se rup putin, sa nu va faceti griji, pentru ca dupa coacere, nu se observa si va avea un aspect deosebit. Dupa ce am terminat, ne vom ocupa de topping. Vom amesteca  ouale cu smantana, (daca nu aveti inlocuiti cu maioneza), ketchup, busuioc tocat, sare, piper si daca doriti, puteti sa adaugati si alte condimente care va plac. Cu acest topping vom acoperi bine si uniform toata suprafata ruloului nostru. Vom da tava la cuptorul preincalzit la temperatura de 180*C, aproximativ 25 de minute, timp dupa care vom scoate placinta din cuptor, vom presara pe toata suprafata cascaval ras(sau mozzarella), din abundenta si din nou o vom da la  cuptor 7-10 minute, pana cand se va topi cascavalul, iar placinta noastra va capata un aspect  deosebit.

Dupa ce s-a rumenit frumos, o vom scoate din cuptor si o vom lasa putin sa se racoreasca, dupa care o vom scoate pe un platou si se va servi calda, dar este buna si rece.

Intr-adevar, nu este mult de lucru la aceasta placinta, cu care va puteti uimi familia sau prietenii si sa savurati impreuna aceasta delicatete ..!!!

Va doresc pofta buna.!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana la tuci din piept de porc

Postat de Constelatialeu

Tocana la tuci din piept de porc

Portionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin. Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Varza dulce a la Cluj

Postat de cristeena20

Varza  dulce a la Cluj

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2017, 23:02
Ce bine arată!
la 28.11.2017, 16:35
Super!
la 12.12.2017, 21:54
la 17.12.2017, 00:37
Va multumesc pentru comentarii, dragii mei Oana , Dantes si MotanLaOale...!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking