Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa

Postat de ancutsa in Porc
16 Iun 2016 | 3719 vizualizari
Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa

Placinta mea preferata este cea cu carne. Pe jumatate din ea pun si ciuperci, preferatele mamei :)

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);
  • 200 g unt;
  • 3 linguri generoase de iaurt;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 2 oua.
  • pentru umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 ou;
  • 1 morcov ras;
  • Sare, piper, boia dulce - dupa gust;
  • Ciuperci dupa gust.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

 

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si si se lasa o jumatate de ora la rece.

 

Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori.

La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider aluatul, putem sa calim carnea.

 

Cum pregatim umplutura de carne:

Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga si carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, 1 morcov ras si 1 ou batut bine si se amesteca bine.

 

Pregatirea placintei:

Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.

Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust (doar pentru doritori), apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.

Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.

La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras.

Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.

 

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.

 

Pofta Buna!

Timp: aprox 2h 15min

Portii: aprox 16 - depinde de cum o taiati

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne, ciuperci si aluat de casa

Postat de ancutsa

Placinta cu carne, ciuperci si aluat de casa

  Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2016, 17:46
ce bine arata!
la 16.06.2016, 17:55
arata bine
la 16.06.2016, 18:00
buna placinta!
la 16.06.2016, 18:08
Multumesc mult! E mult de munca, dar merita :">
la 16.06.2016, 19:01
super!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking