Ingrediente
- aprox 730 g făină,
- 25 g drojdie proaspătă,
- 5 linguri ulei,
- 1 linguriţă sare,
- 400 ml apă caldă,
- Pentru umplutură:
- 400 g carne de porc,
- 200 g ciuperci Champignon proaspete,
- 2 ouă,
- 2 linguri smântână,
- mărar şi pătrunjel, după gust,
- Pentru decor:
- 1 ou,
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare
Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sare și făină cât cuprinde (aprox 630 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.
Pentru umplutură: carnea de porc se dă la mașina de tocat, apoi se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă și ciupercile curățate și se condimentează după gust. Când sunt bine fierte, se dă tigaia de pe foc, se adaugă verdeața proaspătă tocată mărunt şi morcovul ras și se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă peste carne două ouă bătute într-un castronel cu smântâna, se amestecă.
Se împarte aluatul în bucăţi mai mici. Se lucrează fiecare pe rând. Se presară făină (aprox 100 g) pe blatul de lucru și se întinde în prima bucată de aluat în foaie subțire, se presară pesmet, se adaugă din umplutura de carne, dar nu până spre margine și re rulează strâns. Se așază ruloul într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se procedează la fel cu restul de aluat și de amestec de carne. Se așază în tavă, formând un melc drăguț.
Se unge plăcinta cu ou şi se presară caşcaval ras.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.
Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|