Placinta cu carne tocata

Postat de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri
15 Iun 2016 | 5491 vizualizari
Placinta cu carne tocata

    Placinta cu carne este o alegere foarte buna pentru aperitiv, pachetelul de la birou sau pentru cina.    Sunt mai multe feluri in care poate fi pregatitia: tarta, sul, minipateuri sau 2 foi suprapuse cu umplutra la mijloc.    Eu am ales ultima varianta si a fost buna si s-a taiat perfect.

Ingrediente

  • 800 g aluat de placinta (un pachet mare sau 2 pachete mici)
  • 800 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 50 g parmezan
  • 1 conserva mica cu ciuperci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper, boia dulce si cimbur

Mod de preparare

    Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.

   Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea toata si adaugati apoi ciuprcile. Carnea impreuna cu ciupercile se gatesc la foc mic pana ce se evapora toata zeama lasata de carne si ciuperci. Apoi se adauga oul batut bine si o lingura de pesmet.

   Se potriveste de sare si piper si se adauga condimentele si patrunjelul tocat marunt.

   Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jos o jumatate din cantitatea de aluat de placinta, acoperind si marginile tavii. Se presare celelalt trei linguri de pesmet si se adauga toata cantitatea de carne. Deasupra se presara cele 50 de grame de parmezan ras .

   Cealalta jumatate de foie se aseaza deasupra, ca un capac, imbinand foarte bine marginile dintre cele doua foi. Crestati placinta deasupra, pe toata suprafata si ungeti-o cu o lingura de ulei de masline.

   Placinta se coace la cuptorul preincins la 200 grade timp de 30 minute. Placinta trebuie sa devina aurie la suprafata si sa se dezlipeasca de pe peretii tavii.

  Se lasa la racit acoperita cu un servet si se portioneaza cand este rece!

   Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2016, 21:52
delicioasa
la 15.06.2016, 21:52
Delicioasa!
la 15.06.2016, 22:03
ce bine arata!
la 15.06.2016, 22:32
la 16.06.2016, 00:00
Ce vrednicuta e Andruta...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking