Ingrediente
- Pentru aluat(cantitatile date sunt pentru 2 placinte):
- 500 gr faina
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita sare
- 270 ml apa calduta
- Pentru umplutura:
- Aproximativ 1 kg cartofi albi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 250 gr sunca taraneasca
- 150 gr mozzarella
- 150 gr branza de burduf
- 1 legatura mica de patrunjel verde
- Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 1 ou+1 galbenus
- 2 linguri smantana grasa
Mod de preparare
Pentru aluat: se framanta un aluat simplu din cantitatile date mai sus. Daca vi se pare greu sa framantati un aluat folositi un robot de bucatarie. Puneti toate ingredientele in robot si mixati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Framantati aluatul inca 5 minute cu mainile. Impartiti aluatul in doua. Luati o bucata de aluat si pe masa infainata intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Se aseamana cu cea de taitei, dar putin mai groasa. Se pune foaia intr-o forma de tarte unsa cu unt si se lasa marginile sa atarne.
Pentru umplutura: se pun cartofii la fiert ca pentru piure. Se pasireaza cartofii fierbinti pana se obtine un piure nu foarte fin.
Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingura de unt si sunculita taiata cuburi. Se lasa sa se prajeasca pana devine rumena. Se adauga prajeala la piureul de caroti, plus ouale batute ca pentru omleta, branzeturile date pe razatoarea mare, patrunjelul tocat fin, sare si piper proaspat rasnit, smantana. Se amesteca compozitia pana la incorporarea ingredientelor. Umnplutura se pune peste aluat, se distribuie uniform cu dosul unei linguri. Se aduc marginile aluatului in interior formand niste pliuri. Se unge cu putin ou batut, se pune in mijloc bucatele de mozzarella, frunzulite de patrunjel, se rasneste piper si se stropeste totul cu ulei de masline extravirgin. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Se portioneaza si se serveste calda, dar garantez ca si rece este la fel de buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|