Ingrediente
- 1 kg de faina
- 300 ml de lapte caldut
- 300 ml de apa calduta
- 2 oua
- 60 de ml de ulei
- 1 lingura de zahar
- 2 pliculete de drojdie uscata
- sare
- Umplutura:
- 2 kg de ceapa
- 300 gr de mozzarella rasa
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.
Separat curatam ceapa, o taiem cubulete sau dupa preferinta fiecaruia.
Calim ceapa intr-o tigaie in care am pus ulei, potrivim de sare si piper. Cand aluatul a crescut, l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.
Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem un strat de ceapa calita, un strat de mozzarella si ou batut. Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|