Placinta cu ceapa verde

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
29 Iun 2015 | 5033 vizualizari
Placinta cu ceapa verde

Multumesc Dya ptr inspiratie...Am plecat de la reteta ei , schimband cate ceva ...A iesit o bunatate !!!

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 125 ml apa
  • sare
  • zahar

Pentru umplutura :

  • 250 gr branza caciotta
  • 3 fire ceapa verde
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • sare ( depinde de cat de sarata este branza)

In plus :

  • 1 ou ( pentru uns )
  • 3 flori de dovlecel

Mod de preparare

Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit . 

Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam usor ingredientele adaugand putin cate putin uleiul .

Incepem sa framantam aluatul pana va deveni nelipicios . 

Il punem sub forma rotunda in bol, acoperim cu un prosop curat si lasam la loc cald la dospit pana ce isi va dubla volumul ( circa 1 ora) .

Intre timp, punem intr-un bol branza data prin razatoarea mare, ceapa spalata si taiata rondele , ouale usor batute , smantana si sare dupa gust .

Amestecam bine toate ingredientele.Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii . 

Cand aluatul a crescut , il mai framantam putin si il punem pe planul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unui sucitor , intindem aluatul sub forma rotunda. 

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt . 

Asezam aluatul in tava lasand marginile in afara. Turnam compozitia de brinza si acoperim cu marginile aluatului. 

Ornam cu flori de dovlecel si ungem aluatul cu ou . 

Incingem cuptorul la 180 grade si cand acesta s-a incins punem tava cu placinta. 

Este gata cand placinta este usor rumenita pe margini . 

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . 

Este totusi la fel de buna si calda si rece. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi la tigaie

Postat de katty

Placinta de cartofi la tigaie

Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2015, 18:49
la 29.06.2015, 18:49
Adele
la 29.06.2015, 18:52
Super buna!
la 29.06.2015, 18:53
licurici
la 29.06.2015, 19:04
Imi cam place ce ai facut aici!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking