Placinta cu cirese

Postat de giorgi in Prajituri
20 Iun 2012 | 4148 vizualizari
Placinta cu cirese

Mi-a placut reteta asta.E usoara si pe placul meu.Sper sa va placa si voua in caz ca nu ati facut-o deja.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • un pachet unt
  • 2 oua
  • 2 linguri apa minerala
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,5 kg cirese
  • 1/4 pachet unt
  • 50 ml coniac
  • 100 ml vin negru
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri de amidon alimentar

Mod de preparare

Amestecam untul rece ,taiat bucatele cu faina(ne oprim din faina cam 30 gr pentru presarat pe planseta ,cand intindem coca) ,sarea,apoi ouale si apa,coaja de lamaie.Nu framantam ,doar amestecam cu o lingura .Dam la frigider cel putin pentru o ora.

Intre timp facem umplutura.

Intr-o cratita ,pe foc,punem untul (1/4 pachet),adaugam ciresele desfacute de samburi ,zaharul si vinul .Lasam pe foc pana ce se evapora cam jumatate din lichid .Diluam doua linguri de amidon alimentar in ceva lichid luat de pe foc ,din cirese(ele lasandu-si si din sucul propriu).Il amestecam pe foc in cirese si nu-l lasam sa se ingroase prea tare,rapid facem operatiunea asta.Tragem de pe foc ,incorporam si coniacul,dam iar pe foc pentru un clocot si gata umplutura.Nu lasam mult pe foc pentru ca oricum se va coace la cuptor iar ciresele nu trebuie sa le zdrobim prea tare.

Nu am pus esente pentru ca am vrut sa se pastreze mirosul vinului,coniacului...

Intr-o forma unsa cu unt sau margarina  si tapetata cu faina punem o foaie intinsa din coca pregatita.Ridicam marginile de coca peste marginile vasului in care ne-am propus sa o dam la cuptor.

Punem umplutura rece,la temperatura camerei ,peste foaia de placinta.

Deasupra punem o alta foaie de coca pe care o intepam  sau o decupam asa cum am facut eu.Marginile celor doua foi de coca le lipim bine.Ungem cu ou deasupra si dam la cuptor ,la foc potrivit , pana se rumeneste usor.

Taiem rece si servim alaturi de o inghetata de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta crocanta cu branza si cirese

Postat de katty

Placinta crocanta cu branza si cirese

ngeti  tava cu unt. Intindeti foile de placinta. Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii, apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul...

Citeste continuarea

Strudel cu branza si cirese

Postat de simona72

Strudel cu branza si cirese

In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2012, 08:38
foarte mult imi plac genul asta de deserturi
foarte frumoasa ti-a iesit
la 21.06.2012, 09:19
Tare draguta placinta si cred ca a fost si buna,buna
la 21.06.2012, 09:53
foarte buna
la 21.06.2012, 09:54
Tare bunuta!
la 21.06.2012, 10:00
Frumoasa placintica!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking