Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
24 Sep 2024 | 554 vizualizari

Andra Mihail a pregătit o plăcintă cu ciuperci și aluat foietaj, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru o masă rapidă și savuroasă. Ideală pentru orice ocazie! Pentru a prepara această Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă, ai nevoie de câteva ingrediente: ciuperci, ceapă, usturoi, smântână și aluat foietaj.

Ingrediente

  • Ingrediente Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă:
  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 250 ml smântână gătit
  • cimbru uscat
  • ulei de măsline
  • mix semințe
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Curăță și feliază subțire ceapa și usturoiul.

Pune ulei de măsline la încins, într-o cratiță mare. Călește ceapa și usturoiul cât să capete puțină culoare.

Taie cuburi potrivite ciupercile și adaugă-le peste ceapă. Lasă-le la gătit, la foc mic. Condimentează cu sare, piper și cimbru uscat.

După ce a scăzut zeama lăsată de ciuperci, adaugă smântâna lichidă și lasă la fiert până devine legat sosul format.

Pregătește un vas termorezistent și toarnă toată compoziția de ciuperci, apoi nivelează frumos.

Taie foaia de aluat în formă de disc și așază peste ciuperci, apoi unge totul cu ou bătut. Presară semințe.

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 30 minute, până se rumenește frumos. După coacere, scoate plăcinta din cuptor și las-o la temperat. Este o plăcintă rustică, ușor de preparat și foarte gustoasă.

Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Toba de curcan

Postat de ianculubita

Toba de curcan

Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam...

Citeste continuarea

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Postat de Ksenya

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

  Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert   putina sare si la foc   mediu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2024, 12:25
Waw...ce bine arata ! O minunatie placinta asta ,usor de facut dar...delicioasa !
la 24.09.2024, 14:18
la 25.09.2024, 13:19
Cred că este tare gustoasă...
la 25.09.2024, 13:58
la 25.09.2024, 20:09
Este o placinta grozava! Imi place mult!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking