Placinta cu dovleac

Postat de Ela68 in Prajituri
11 Oct 2012 | 5596 vizualizari
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1,5 kg dovleac
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina

Mod de preparare

 Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara.

Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator : se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, apoi uleiul si incepem incorporaraea fainii. Se adauga apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare si se bate pana incepe sa se desprinda de castron. Cu cat il batem mai mult, va deveni mai elastic si foile se vor intinde mai bine. Acoperim vasul si lasam coca 30 minute in apropierea unei surse de caldura.

Din aceasta compozitite ies 8 foi.

Le intindem pe fiecare cat mai subtire si le lasam la uscat, acoperite.

 Ungem tava cu ulei si punem prima foaie pe care o ungem cu ulei.

Punem deasupra a doua foaie si ungem cu ulei.

Dupa ce-am asezat 4 foi, presaram putin pesmet sau gris si turnam compozitia de dovleac.

Urmeaza deasupra celelalte 4 foi, puse dupa acelasi procedeu. Placinta se taie cruda inainte de a fi pusa in cuptor.

 Se lasa la copt 40-50 minute, pana se rumeneste, se lasa sa se raceasca si se taie.

Optional, se poate pudra cu zahar fin.


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 11.10.2012, 20:37
cu ce pofta asi manca o bucata..........mmm.
la 11.10.2012, 20:40
si eu Ela
la 11.10.2012, 20:42
o prefer pe cea de dovleac in locul altor placinte.
poftiti la placinte , sau mai bine zis : la placinte inainte !
la 11.10.2012, 20:43
Gatesti grozav si faci niste poze
la 11.10.2012, 20:46
poate ca gatesc grozav (sa zicem ), dar la capitolul poze, nu ma laud.

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking