Placinta cu dovleac

Postat de lilik in Prajituri
24 Oct 2012 | 32820 vizualizari
Placinta cu dovleac

Mi-era dor sa "gust" o placinta cu dovleac...asa ca de dimineata cat pitica a fost la gradinita m-am pus pe treaba...O minunatie :D

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilina
  • faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)
  • Pentru umplutura:
  • 1,5-2 kg dovleac ras
  • 150-200 gr zahar
  • scortisoara cat vrem de aromat
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:

Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras).

Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara.

Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care o lasa(amestecand din cand in cand),apoi la sfarsit punem zeama de lamaie si daca mai este nevoie mai adaugam zahar si scortisoara,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim aluatul:

Amestecam uleiul, zaharul, laptele, ouale, amoniacul stins, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam treptat faina pana obtinem un aluat usor de manevrat, nelipicios.

Impartim aluatul in 2,o bucata mai mica si una mai mare pentru baza.

Asamblare:

intindem cu sucitorul bucata mai mare de aluat(nu prea subtire) si cu foaia de aluat tapetam o tava (32X25 cm),apoi punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie de aluat.

Inchidem capetele si facem cateva gaurele pe suprafata placintei ca sa nu se umfle.

Dam la cuptorul incins la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

O servim pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2012, 18:13
la 24.10.2012, 18:14
wow ce bine arata si foarte buna,trebuie s-o pun la favorite
la 24.10.2012, 18:15
Daaaaa a sosit sezonul lor. Nici nu pot spune cât de mult mănânc această plăcintă că nu e de laudă, dar pentru început tot aş cere vreo două platouri
la 24.10.2012, 18:16
Am greşit, m-am calicit, măcar unul
la 24.10.2012, 18:16
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking