Placinta cu dovleac

Postat de merisor67 in Prajituri
31 Oct 2012 | 6473 vizualizari
Placinta cu dovleac

Este vorba de dovleacul de placinta (placintarul) care este foarte gustos si aromat atunci cand este copt. La reteta masura principala este ceasca, eu am folosit o ceasca de 150 mL.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa minerala
  • 1 ceasca zahar
  • 1 pachet unt
  • 500 gr faina
  • sare
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat.
  • Pentru umplutura:
  • 450 gr miez ras de dovleci
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun de intins. L-am lasat sa odihneasca pana am pregatit dovleceii.

Dovlecii curatati de coaja si de interior i-am dat pe razatoarea mare si i-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. I-am tinut la foc mediu pana cand s-au inmuiat foarte bine si a rezultat si putin sirop. 

Intr-o tava de 26/30 cm tapetata cu hartie de copt, am asezat jumatate di aluat, peste care am pus compozitia de dovleci calduta apoi cealalta jumatate de aluat.

Am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade. 

A iesit o placinta foarte aromata si buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 31.10.2012, 16:52
tare buna este,vreau si eu o bucatica de la tine ca eu nu am de unde sa iau dovleac
la 31.10.2012, 16:53
Merge la fix cu compotul meu Meri Super, azi tot dovleci am văzut. Tu le-ai venit de hac
la 31.10.2012, 16:54
dovleci sau dovlecei?
la 31.10.2012, 16:55
Dovlecei speciali pentu placinta, nu am scris asa?
Am rectificat, probabil se spune dovleac....
la 31.10.2012, 16:56
foarte bun,am vazut la lilik la fel,te pup,sper sa pot face si eu odata

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking