Placinta cu dovleac

Postat de amalia01 in Dulciuri
14 Ian 2013 | 2542 vizualizari
Placinta cu dovleac

NU-I ASA CA VA E POFTA?

Ingrediente

  • pentru blat:
  • - 500 g de făină
  • - 40 grame de drojdie
  • - 3 linguri de ulei de măsline
  • - aproximativ 200 ml de apă călduţă
  • - sare
  • - 200 g zahăr
  • pentru umplutura:
  • -500 g dovleac fiert
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -250 g zahar

Mod de preparare

Pentru blat:

- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, 50 g de zahar, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute;

- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua , uleiul si restul de zahar;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă,  timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să  se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;

- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;

Pentru umplutura:

-dovleacul fiert cu putina sare se paseaza bine cu furculita,apoi se amesteca bine cu zaharul si scortisoara.

Coacere:

-aluatul se intinde foaie cu sucitorul;

- se taie patrate de cca 10*10 cm;

-in mijlocul aluatului se pun 2 lingurite de dovleac si se impatura;

- pachetelele astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute;

-cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar ;

-se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 18:46
imi place tot c are legatura cu dovleacul!
la 14.01.2013, 19:19
foarte buna
la 14.01.2013, 21:40
vreau si eu
la 14.01.2013, 21:45
la 14.01.2013, 22:43
bunaaa

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking