Placinta cu dovleac

Postat de katty in Prajituri
12 Noi 2014 | 6410 vizualizari
Placinta cu dovleac

Ce poate fi mai bun in acest sezon decat o placinta cu dovleac aromat cu portocala si scortisoara? Desi dureaza ceva timp merita sa faceti foi de casa .

Ingrediente

  • aluat :
  • 7 linguri rase faina + 1 pachet unt 82% ,
  • 14 linguri faina ,
  • 1 cana sifon ,
  • un praf de sare ,
  • 1 lingura ulei ,
  • 1 lingura otet
  • umplutura:
  • 600 gr dovleac ras ,
  • 200 ml zeama de portocale ,
  • 2-3 linguri zahar ,
  • coaja rasa de portocala ,
  • scortisoara macinata
  • 1 lingura unt topit + 2 linguri zahar tos pentru uns placinta
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu prepararea aluatului.Amestecam  untul cu cele 7 linguri faina pana la omogenizare si le lasam deoparte .Intr-o cana punem sifon, ulei , otet si putina sare .Punem cele 14 linguri faina intr-un castron  ,facem o adancitura si turnam sifonul. Framantam un aluat elastic pe care il intindem sub forma de dreptunghi .

Impartim amestecul de unt si faina in trei parti egale .Ungem aluatul cu o parte de unt, apoi pliem aluatul aducand pe rand spre mijloc marginile laterale ale dreptunghiului , una peste cealalta .

Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, apoi  repetam operatiunea de inca 2 ori, inclusiv tinutul la frigider .

Punem dovleacul ras intr-o craticioara cu zaharul , zeama si coaja de portocala . Acoprim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic . Amestecam din cand in cand pana dovleacul se inmoaie bine si zeama scade  de tot . Dam vasul jos, punem scortisoara si lasam sa se raceasca .

Impartim aluatul in 2 parti egale .

Intindem  cu sucitorul o foaiepe care o asezam  intr-o tava , o intepam cu  furculita din loc in loc , punem umplutura de dovleac , apoi intindem cea de-a doua foaie .O intepam cu furculita , o ungem cu unt topit ,presaram zaharul si o dam la cuptor pana se rumeneste usor . Lasam placinta sa se raceasca, apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2014, 14:18
vreau si eu
la 12.11.2014, 20:29
Cu drag .
la 13.11.2014, 06:59
Buna!
la 13.11.2014, 14:21
super arata
la 13.11.2014, 15:31

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking