Ingrediente
- 1500 g dovleac
- 50 ml ulei
- 10 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilinat Dr Oetker
- foi pentru placinta un pachet
- 200 ml apa minerala
Mod de preparare
Dovleacul se curata de coaja (tare) :( si se da pe razatoarea mare.
Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte.
Foile se decongeleaza la temperatura camerei.
Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se adauga ulei si apa minerala si o parte din dovleac.
Se pune alt strat de foi (3) si se repeta operatiunea.. : ulei,apa minerala,dovleac ,pana se termina dovleacul.
Mie mi-au iesit 3 straturi.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace cca 45 minute.
Eu am taiat-o imediat ce am scos-o din cuptor :)) deci aspectul nu e reusit,fiind fierbinte.
Optional se poate pudra cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|