Placinta cu dovleac si cu nuca

Postat de eumimi in Prajituri
16 Oct 2016 | 6150 vizualizari
Placinta cu dovleac si cu nuca

Eu personal ador mirosul placintei de dovleac cu scortisoara: un amestec minunat de arome. Am facut-o in forma unor mici strudele, asa cum o facea bunica mea, si reteta este tot a bunicii: simpla si foarte buna :)

Ingrediente

  • 2 linguri de untura
  • 100 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • 1 galbenus+ 2 linguri de lapte
  • dovleac
  • 200 g zahar
  • nuca maruntita
  • scortisoara

Mod de preparare

Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita.

Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca rezultata este foarte unturoasa. Se imparte coca in 2 parti egale. 

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem prima foaie cat de mult putem, sa nu ramana prea groasa. 

Punem peste foaia intinsa dovleac si o rulam. 

Taiem din rulada astfel formata portii de placinta de marimea dorita, pe care le crestam deasupra ca si pe strudele. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul diluat cu 2 linguri de lapte,  iar deasupra adaugam cate putina untura. La fel procedam si cu a doua foaie.

Dam la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. 

Deasupra presaram putin zahar sau zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac si cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert invartita cu dovleac si nuca

Postat de sufletista

Desert invartita cu dovleac si nuca

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Postat de panacris

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2016, 17:20
la 16.10.2016, 17:20
la 16.10.2016, 17:32
Imi plac cu dovleac!
la 16.10.2016, 18:09
la 16.10.2016, 18:26
Îmi place că ai pus și nucă

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking