Ingrediente
- Aluat:
- 300 g faina
- 150 ml apa calduta
- 2-3 linguri ulei
- 1/2 lingurita zahar
- 20 g drojdie
- sare, dupa gust
Umplutura:
- 2-3 dovleci mici sau unul mare
- 200 g branza telemea
- 120 g mozarella rasa
- 2 oua
- sare, piper dupa gust
- ulei ptr uns deasupra si 1/2 lingurita ierburi italienesti
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina intr-un bol, se adauga sarea, se amesteca, se toarna apa calduta, drojdia si uleiul, apoi se framanta impreuna cam 8 minute. Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera bolul cu o folie alimentara si/sau un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca la loc caldut 40-50 de minute.
Intre timp curatam dovleacul de coaja - si seminte daca e mare - apoi se da pe razatoarea mare si il lasam la scurs intr-un strecurator. Dam si telemeaua pe razatoare, o amestecam cu mozarella si cu ouale, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie subtire de circa jumatate de cm, apoi il asezam intr-o tava rotunda, turnam in mijloc umplutura, acoperim cu marginile, le ungem cu ulei si presaram ierburi deasupra.
Se coace la 180 de grade circa 50 de minute. Se poate servi calduta sau rece cu smantana sau iaurt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|