Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
10 Iul 2014 | 6222 vizualizari
Placinta cu dovlecei si parmezan

Vazand la merisor pe blog aceasta minunatie, n-am mai stat pe ganduri si am trecut imediat la executia ei. Ingredientele difera putin in functie de ce-am avut prin casa, insa rezultatul presupun ca este acelasi. O bunatate ! Prietenii care m-au vizitat si au gustat-o au fost placut surprinsi, laudand-o pe buna dreptate.Va invit sa s-o preparati !

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii
  • 1 pachet foietaj ( 400 gr )
  • 3 oua
  • 150 gr parmezan
  • 100 gr telemea
  • 2 linguri de gris
  • piper
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingura lapte
  • cateva rosii cherry ( sau rosii in ulei )
  • seminte de chimen pentru presarat

Mod de preparare

1. Aluatul se lasa la dezghetat. 

2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se pun intr-un castron. Se amesteca apoi cu doua oua, albusul de la al treilea ou, telemeaua si parmezanul ras, chimenul macinat, piperul, mararul tocat si cele doua linguri de gris. Pentru ca am stors foarte bine dovlecelul, compozitia a fost destul de uscata, asadar n-a fost nevoie de mai mult gris. Omogenizam si lasam cateva minute sa actioneze grisul. Daca vi se pare prea moale compozitia, mai puteti adauga o lingura de gris.

3. Tapetam cu hartie de copt o forma de 28 cm, asezam aluatul si turnam compozitia peste acesta. Nivelam amestecul de dovlecel si branza si pliem colturile aluatului ungandu-l cu amestecul de galbenus cu lapte. Presaram cateva seminte de chimen si asezam rosiile deasupra.

4. Punem placinta 30-40 minute in cuptorul preincalzit, la 180 grade pana ce foietajul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre...

Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei, ciuperci si rosii cherry

Postat de oanapl

Placinta cu dovlecei, ciuperci si rosii cherry

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica. Tai ciupercile marunt. Razi cascavalul. Intr-un vas, amesteci dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii, ii storci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2014, 22:44
la 10.07.2014, 22:44
la 10.07.2014, 22:46
o bunatate..
la 10.07.2014, 22:48
am venit cu berea
la 10.07.2014, 22:50
s-a topit demult Bunica

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking