Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
8 Iun 2018 | 2775 vizualizari
Placinta cu fasole si carne tocata

O reteta Jamie Oliver

Ingrediente

  • 500 grame carne tocata de miel/vita
  • 2 crengute rozmarin
  • 400 grame fasole alba la conserva
  • 2 cepe
  • 2 tije de telina
  • 2 morcovi
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 800 ml supa de pui/legume (se poate obtine si din cub concentrat)
  • 800 grame gulie
  • 800 grame cartofi
  • 2 linguri lapte
  • 15 grame branza Cheddar sau cascaval
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 350 grame mazare congelata

Mod de preparare

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute. 

Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si se lasa 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga supa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac, se reduce focul la mic si se lasa 30 de minute. 

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Gulia si cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se adauga gulia int-o oala cu apa fierbinte si sare si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii. Se mai lasa 10 minute, se scurg de apa, apoi se transforma in piure, folosind o unealta pentru piure. Se adauga laptele, sare, piper si branza rasa si se amesteca bine. 

Se adauga sosul Worcestershire, sare si piper in sosul de carne, se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor daca este nevoie, se adauga mazarea deasupra intr-un singur strat, apoi piureul de cartofi si gulie. 

Se coace in cuptor 50 de minute, pana cand piureul devine auriu. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu fasole si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale

Postat de ctlina

Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale

Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra...

Citeste continuarea

Placinta englezeasca "Cottage pie"

Postat de Cantboilanegg

Placinta englezeasca "Cottage pie"

Tin sa precizez ca este relativa cantitatea de legume folosita, daca va place mult ceapa calita adaugati mai multa, daca va plac morcovii, la fel! Totul se face dupa gustul fiecaruia! Buuun,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2018, 09:28
la 09.06.2018, 09:33
Super placinta!
la 09.06.2018, 09:49
Buna!
la 09.06.2018, 22:11
Ce placinta consistenta, cu de toate!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking