Placinta cu legume si bacon

Postat de daniastefania in Aperitive / Garnituri
5 Mar 2015 | 3315 vizualizari
Placinta cu legume si bacon

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr unt
  • 300 gr smantana
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr bacon
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 gogosari murati
  • 100 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Morcovii si dovleceii curatati se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare si cand sunt aproape fierti se adauga si dovleceii. Dupa ce s-au fiert se pun la scurs. Baconul taiat cubulete se prajeste in putin ulei. Cascavalul se taie si el cubulete. Ouale se fierb si se maruntesc. Se imparte aluatul in doua. Se intinde in tava prima bucata de aluat. Se aseaza peste aluat morcovii si dovleceii, apoi baconul si ouale, iar ultima data cascavalul si gogosarii taiati marunt. Se condimenteaza.

A doua bucata de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza oblic peste umplutura. Cateva fasii le rasucim si le asezam deasupra. Se unge aluatul cu galbenusul de ou. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu legume si bacon

Postat de privatelaura

Placinte cu legume si bacon

Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 05.03.2015, 16:46
ce buna e
la 05.03.2015, 16:50
Iti trimit o bucata cu drag! Virtual !
la 05.03.2015, 16:51
da da
la 05.03.2015, 18:35
A zburat spre tine! Ai prins-o?
la 05.03.2015, 18:48

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking