Placinte cu legume si bacon

Postat de privatelaura in Mancaruri de legume
18 Ian 2014 | 9034 vizualizari
Placinte cu legume si bacon

Sunt grozave, usor de facut, si merg de minune chiar si la un bufet rece sau cald.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (eu am folosit proaspete)
  • 800 gr mix legume (orez, ardei, ciuperci, porumb, mazare, fasole, etc)
  • 1-2 cepe
  • 200 gr bacon de calitate
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare/ boia iute/ dulce
  • 2-3 cani apa
  • 1 galbenus pt uns

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic. Adaugam  cate o cana apa, cat sa se umfle si sa fiarba si orezul. Condimentam cu sare, boia. Cand s-au gatit bine legumele, luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.

Desfacem pachetul cu foi, le intindem. Asezam din compozitie, cateva linguri, pe mijloc, prindem cate doua foi,le rulam cu atentie si le intoarcem capetele pe dedesupt. Procedam la fel cu toate foile, de obicei sunt cam 15-17 foi. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam placintele si le ungem cu galbenus batut. Presaram un pic de boia si dam la cuptor, la foc mediu cam 25-30 minute. Ca sa nu iasa placintele uscate, eu am turnat o cana cu apa in tava, care s-a absorbit pe parcursul coacerii. Legumele, in special orezul a tras toata apa din tava, iar placintele au iesit perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Legume aromate la tigaie cu naut sau ciuperci

Postat de timea

Legume aromate la tigaie cu naut sau ciuperci

Curatam si spalam legumele iar conservele le scurgem de apa (nautul il spalam intr-o sita). Taiem pe rand toate legumele, rondele subtiri. Incingem intr-o tigaie adanca uleiul de masline si...

Citeste continuarea

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 17:11
ce bine arata!
la 18.01.2014, 17:13
foarte gustoase
la 18.01.2014, 17:15
Atata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa! Rumenita atat cat trebuie!)
la 18.01.2014, 17:21
daca stiam veneam la masa
la 18.01.2014, 17:21

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking