Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta (eu am folosit proaspete)
- 800 gr mix legume (orez, ardei, ciuperci, porumb, mazare, fasole, etc)
- 1-2 cepe
- 200 gr bacon de calitate
- 3-4 linguri ulei masline
- sare/ boia iute/ dulce
- 2-3 cani apa
- 1 galbenus pt uns
Mod de preparare
Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic. Adaugam cate o cana apa, cat sa se umfle si sa fiarba si orezul. Condimentam cu sare, boia. Cand s-au gatit bine legumele, luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.
Desfacem pachetul cu foi, le intindem. Asezam din compozitie, cateva linguri, pe mijloc, prindem cate doua foi,le rulam cu atentie si le intoarcem capetele pe dedesupt. Procedam la fel cu toate foile, de obicei sunt cam 15-17 foi. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam placintele si le ungem cu galbenus batut. Presaram un pic de boia si dam la cuptor, la foc mediu cam 25-30 minute. Ca sa nu iasa placintele uscate, eu am turnat o cana cu apa in tava, care s-a absorbit pe parcursul coacerii. Legumele, in special orezul a tras toata apa din tava, iar placintele au iesit perfect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|